Bayern sætter CL-rekord med sejr i russisk snevejr

27/11/2013

Hvem skal stoppe tyske FC Bayern München i denne sæsons Champions League?

Det spørgsmål stiller mange sig selv i øjeblikket, men det står i hvert fald fast, at det ikke bliver CSKA Moskva.

Trods fordel af hjemmebane, seks minusgrader og snevejr kunne den russiske fodboldklub ikke stoppe de forsvarende Champions League-vindere, der fortjent vandt 3-1 onsdag aften i Moskva.

Sejren er Bayern Münchens 10. i træk i Champions League, og det er rekord. Indtil i dag delte de tyske mestre rekorden med FC Barcelona.

Senere i aften kan Bayern, der var uden blandt andre de skadede Franck Ribery og Bastian Schweinsteiger, sikre førstepladsen i gruppe D. Det sker, hvis Manchester City ikke formår at vinde hjemme over Viktoria Plzen.

Arjen Robben scorede det enlige mål i første halvleg, da han efter 17 minutter sparkede en bagudpasning fra Toni Kroos forbi Igor Akinfeev i CSKA-målet.

10 minutter senere måtte Bayern-anføreren Philipp Lahm udgå med en skade i højre lår og lade sig erstatte af Thiago Alcantara.

De regerende mestre havde relativt godt styr på begivenhederne før pausen, men fra begyndelsen af anden halvleg kom hjemmeholdet stormende.

Japaneren Keisuke Honda misbrugte flere store chancer, men i stedet for scoring til CSKA begav Mario Götze sig ud på en Lionel Messi-lignende solotur, som han afsluttede med at score til 2-0.

Det lignede afgørelsen, men efter en times spil blev der dømt straffespark til hjemmeholdet, da bolden ramte Bayern-forsvareren Dante på armen.

Honda scorede sikkert, og så var der spænding igen.

Den varede dog kun fire minutter. Så begik CSKA-forsvareren Georgi Schennikov et klodset straffespark på Arjen Robben, lige efter at Götze havde ramt stolpen.

Thomas Müller forvaltede muligheden efter fortjeneste, og så stod det 3-1 til gæsterne.

CSKA Moskva kastede sig mod slutningen af kampen ud i en desperat offensiv, men nærmere end Zoran Tosic' skud på overliggeren kom værterne ikke.

18-årige Pierre-Emile Højbjerg var med i Bayern-truppen, men danskeren har endnu sine første minutter på banen i denne sæson til gode.

Bayern München topper gruppe D med 15 point for fem kampe. Manchester City, der også er videre til 1/8-finalerne, er nummer to med ni point for fire kampe, mens CSKA Moskva har tre point for fem kampe.

Viktoria Plzen er sidst uden point efter fire nederlag i træk.