Bayern sejrer for tomme tribuner mod CSKA Moskva

30/09/2014

I en chancerig affære nøjedes Bayern München med at vinde 1-0 på udebane mod CSKA Moskva i tirsdagens tidlige Champions League-opgør. Danske Pierre-Emile Højbjerg sad på bænken i hele kampen for tyskerne.

For spillerne var kampen en særpræget oplevelse. Den blev nemlig spillet for tomme tribuner, efter at russerne blev tildelt en straf fra Uefa grundet racistiske tilråb fra CSKA-fans i en kamp mod Viktoria Plzen i december sidste år.

Det virkede dog ikke til at påvirke nogen af holdene, som leverede underholdende fodbold i en første halvleg, der bølgede frem og tilbage.

Bayern München startede kampen klart bedst, og tyskerne lagde hurtigt et tungt pres på de russiske værter.

Der skulle dog gå 21 minutter, før forløsningen kom. Mario Götze blev kluntet nedlagt af russernes brasilianske højreback Mario Fernandes, selv om det så ud som om, at forseelsen blev begået uden for feltet, men dommeren pegede uden tøven på pletten.

Her eksekverede Thomas Müller usvigeligt sikkert til 1-0 for Bayern-mandskabet.

Føringsmålet virkede dog til at blive en sovepude for sydtyskerne, og russerne skabte flere chancer.

Roman Eremenkos afslutning på overliggeren var dog det tætteste, russerne kom på en scoring, og så endte Bayern med at slutte halvlegen bedst.

Kort før pausen fik Arjen Robben en stor chance for at bringe sit hold yderligere i front efter en god stikning i dybden. Men afslutningen fik aldrig den nødvendige kvalitet, og første halvleg sluttede med tysk føring på 1-0.

Fra starten af anden halvleg overtog de angrebsivrige tyskere med det samme taktstokken, og russerne lurede mere på omstillinger og kontrachancer til den hurtige frontløber Ahmed Musa.

Alligevel var det tyskerne, der sad på det meste, men trods store chancer til både Müller og indskiftede Xherdan Shaqiri stod det stadig kun 1-0 på lystavlen, da dommeren fløjtede opgøret af.

Anden halvleg levede aldrig op til den chancespækkede første halvleg, og det sluttede dermed med en 1-0-sejr til Bayern München, der nu fører gruppe E med seks point efter to kampe.

Gruppens to andre hold, AS Roma og Manchester City, mødes senere tirsdag aften i Manchester. Her har englænderne kniven for struben, efter de tabte det første opgør mod Bayern München med 0-1.