Bayern slider sig til smal sejr over danskerklub

19/03/2016

Bayern München måtte slide hårdt gennem 90 minutter for at hive tre point med hjem fra turen til Köln.

En tidlig scoring af Robert Lewandowski viste sig dog at være nok for de forsvarende mestre, som sejrede med 1-0 over FC Köln, der gav fuld spilletid til Frederik Sørensen på højre back.

Tung Bayern München-dominans i boldbesiddelse i Bundesligaen er så sikkert som amen i kirken, og Köln-spillerne fik da også lørdag lov til at løbe mange forgæves meter uden bold ved fødderne.

Pep Guardiola havde valgt at give spillere som Thomas Müller, Philipp Lahm og Franck Ribéry et hvil på bænken efter det fysisk hårde Champions League-comeback mod Juventus i midtugen, men det kunne ikke ses på spillet.

Allerede efter ti minutter kunne de tre fra bænken se topscorer Robert Lewandowski bringe udeholdet på sejrskurs med et velplaceret skud fra kanten af feltet på en ripost.

Köln spillede utrolig afventende, og trods scoringen imod sig forblev Frederik Sørensen og co. i det defensive udgangspunkt og gjorde ikke meget for at ændre på boldbesiddelsesprocenten.

Det lignede, at hjemmeholdet ville være tilfreds med 1-0 indtil et pænt stykke ind i anden halvleg, og 1-0 holdt til pausen.

Köln kom lidt længere frem på banen efter pausen, og det stressede Bayern-spillerne lidt til tider, selv om sydtyskerne fortsat var dominerende.

Men det blev ikke til mange Bayern-chancer, mens Köln begyndte at skabe uro omkring Bayern-feltet i flere situationer.

Med knap et kvarter igen holdt hele stadion vejret, da en lang bold frem fandt Anthony Modeste helt alene over for Manuel Neuer. Men franskmanden missede sin tæmning, og Neuer kunne slå bolden væk.

Men publikum og Köln-spillerne fornemmede muligheden for et overraskende point.

Bayern München har dog stor erfaring med at køre føringer hjem, og sejren på 1-0 blev hevet hjem.

Frederik Sørensen fik et gult kort i slutminutterne for et hårdt frispark på indskiftede Ribéry, mens Manuel Neuer måtte klare en sidste afslutning fra hjemmeholdet i sidste sekund.

Jannik Vestergaard fik også fuld spilletid for Werder Bremen, som hjemme spillede 1-1 mod Mainz.