Bayern vil med i eksklusiv tripple-klub

For selv om den mægtige sydtyske klub allerede har slået flere rekorder i denne sæson, kan man sagtens finde motivation til at jagte sæsonens tredje store titel, efter Champions League-sejren og det tyske mesterskab er kommet i hus.

Ja, faktisk er dét motivationen. At Bayern München kan melde sig ind i den lille eksklusive kreds af europæiske klubber, der har præsteret at vinde den såkaldte 'tripple', der består af både nationalt mesterskab, pokaltitel og Europa Cup-titel.

Kun seks klubber har gjort det i historien. Senest vandt AC Milan en 'tripple' i 2010, og før det har følgende fem klubber leveret den ultimative sæson: FC Barcelona (2009), Manchester United (1999), PSV Eindhoven (1988), Ajax Amsterdam (1972) og Celtic Glasgow (1967).

Dermed har Bayern mulighed for at blive første tyske medlem af den eksklusive klub.

- Vi er alle sultne, og vi vil hente 'das tripple'. Det er en kæmpe motivation for os. For pokalfinalen har nu fået ydeligere vigtighed, da det er ikke bare er endnu en pokal, man kan vinde - nu kan vi skrive historie, siger Bayerns Thomas Müller til klubbens hjemmeside.

Og det er ikke kun Bayern Münchens spillere, der er sultne efter flere titler. Også træner Jupp Heynckes vil have fuldt udbytte i sin sidste kamp som træner for sydtyskerne, inden han giver depechen videre til spanske Pep Guardiola.

- Han lader sig ikke slå ud af kurs efter sejren i Champions League. Når han taler til os, er der ingen tegn på slinger. Han vil have hele puljen. Og dermed skrive historie. Som træner, som mandskab og som klub, siger Thomas Müller.

I det hele taget gennemsyder sulten efter mere hele Bayerns fodboldvirksomhed. Oppe på chefgangene i Säbener Straße i München er den tidligere topspiller og nuværende sportsdirektør Karl-Heinz Rummenigge mindst lige så tændt på den historiske mulighed, lørdagens finale byder på, som spillere og træner.

- Spillerne er allerede historiske. Nu kan de blive udødeliggjort. Ikke engang det Bayern-mandskab med de største glorier, generationen med Beckenbauer, Müller og Maier i 70erne, præsterede at rydde hele bordet, siger Karl-Heinz Rummenigge, der på klubbens hjemmeside dog advarer mod at blive overmodig mod Stuttgart.

- Vi må bare ikke begå den fejl, som offentligheden begår lige nu: At tro, at nu kommer den nemmeste opgave, da det bliver let at slå Stuttgart. For så vil det ikke lykkes. Vi skal koncentrere os 100 pct. og møde vores modstander seriøst og med respekt. VfB Stuttgart har ikke haft en god sæson i Bundesligaen. Men klubben kan med en sejr over Champions League-mesteren redde hele sæsonen. Det vil sende et meget motiveret Stuttgart-mandskab på banen, advarer Rummenigge.

Og det er da også den tone, man har anlagt i Stuttgart-lejren, hvor man allerede torsdag fløj truppen til Berlin, mens Bayern først ankom fredag middag.

- Alle ved, at Bayern har rollen som favorit. Men kan vores drenge præstere noget stort, kan de opnå heltestatus, siger Stuttgarts manager Fredi Bobic til bild.de.

Kampen spilles klokken 20.00 og vises på TV3 PLUS

Dagens Gossip