BBC forudsiger: Briter stemmer sig ud af EU

Skrevet af admin

24/06/2016

Dagens topnyheder

Et flertal af briterne ser ud til at være på vej til at stemme Storbritannien ud af EU. Tv-stationerne BBC, Sky News og ITV News oplyser fredag morgen, at de forudsiger, at et flertal har stemt "leave".

Det betyder, at Storbritannien er på vej ud af EU-samarbejdet.

Med resultater fra cirka 300 ud af de 382 valgdistrikter har "leave"-siden fået cirka 51,5 procent af de afgivne stemmer mod "remain"-sidens 48,3 procent ifølge BBC.

Det svarer til et forspring på over 700.000 stemmer til den side, der ønsker at forlade det europæiske samarbejde.

Over store dele af Storbritannien har et flertal af indbyggerne stemt for at droppe EU-samarbejdet.

I kredsene i de store byer er der fortsat et flertal, der ønsker at blive i EU de fleste steder, men føringen i byer som for eksempel Liverpool er ikke så markant, som det var forventet.

I Sheffield var det forventet, at et flertal ville stemme "remain", men det er overraskende endt med, at tilhængere af et britisk exit - det såkaldt brexit - vinder en snæver sejr.

Flere kredse i den britiske hovedstad, London, mangler fortsat at blive talt op, men at dømme ud fra finansmarkedernes reaktion i Asien tyder meget på, at briterne stemmer sig ud.

Det britiske pund er faldet til det laveste niveau siden 1985 ifølge Bloomberg.

Lederen af det EU-skeptiske parti Ukip, Nigel Farage, har ved femtiden fredag morgen holdt noget, der til forveksling mindede om en sejrstale til partimedlemmer.

- Lad 23. juni gå over i historien som vores uafhængighedsdag, siger han.

Tilhængere af et fortsat britisk EU-medlemskab har natten til fredag været meget tavse.

Premierminister David Cameron, der har opfordret briterne til at stemme "remain" forventes først at sige noget ud på morgenen.

/ritzau/