BBC: Væbnet gruppe tager skylden for skuddrab i Dublin

Continuity IRA tager skylden for skuddrab på et hotel i forbindelse med indvejningen til en boksekamp i Dublin i weekenden.

Meldingen kommer fra en mand, som hævder at repræsentere gruppens ledelse. Han har henvendt sig til det britiske medie BBC.

En person blev dræbt, og to andre blev såret, da tre gerningsmænd trængte ind i receptionen på Regency Hotel i Dublin. Her åbnede de ild i menneskemængden.

Skudangrebet blev udført af tre mænd, som ifølge irske medier bar kalasjnikov-geværer. De var iført politiagtige uniformer.

Politiet siger, at der blev slået alarm på Regency Hotel i det nordlige Dublin fredag eftermiddag, hvor politifolk fandt tre sårede - de var i 20'erne og i 30'erne.

En videooptagelse af skudangrebet viser gerningsmændene åbne ild, hvorved alle i lokalet flygter mod udgangen.

Manden, som har henvendt sig til BBC, hævder, at den dræbte var involveret i drabet på et medlem af en anden væbnet gruppe, Real IRA, for fire år siden.

Continuity IRA har planlagt flere angreb på "narkohandlere og kriminelle", hævder kilden.

Hverken Real IRA eller Continuity IRA har accepteret våbenhvilen i Nordirland. Begge grupper ønsker løsrivelse fra Storbritannien, så området indlemmes i Irland.

Begge grupper har rødder til det oprindelige IRA.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip