Beboere i Californien evakueres efter kæmpe gaslæk

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Californien er begyndt at evakuere tusindvis af beboere, efter at gas har spredt sig fra et naturgasfelt siden oktober, skriver CNN.

Det kæmpemæssige læk startede i gasselskabet "SoCal Gas'" forsyningsværk i Santa Susana bjergene. Siden har gasudslippet vist sig svært af stoppe.

Blandt andet er der blevet offentliggjort billeder af det giftige udslip af gas, der siver ned over den nærmeste bydel.

Da gassen er giftig, skal gasselskabet nu betale for, at 1675 husstande skal evakueres og genhuses i det sydlige Californien.

Ifølge myndighederne, der måler luftkvaliteten i det sydlige Californien, er der rapporteret forhøjede mængder af metan, samt propan og etan.

Mest bekymrende er dog mængden af det kræftfremkaldende stof benzen i luften. Den er målt til at være tre til fire gange højere end normalt, skriver CNN.

Af samme grund har flere skoler i området flyttet undervisningen andet steds, og mange hundrede indbyggere har også forladt deres hjem på grund af frygt for brand og eksplosionsfare.

Gasselskabet har flere gange forgæves forsøgt at stoppe gasudslippet, og lige nu fokuseres der på en boring, der skal aflede udslippet.

Ifølge gasselskabet kan det dog tage måneder.

- Det kan tage tre til fire måneder, siger Jimmie Cho, der er chef for SoCal Gas' gasboringer til CNN.

Ifølge ham er grunden til den lange ventetid, at selskabet skal bore omkring 2,5 kilometer ned i undergrunden for at kunne lave en ny boring, der skal aflede gassen.

/ritzau/