Bechmann og Absalonsen sparker Sønderjyske tæt på sølv

20/05/2016

Det bliver svært for FC Midtjylland, Brøndby og AaB at indhente Sønderjyske i kampen om sølvmedaljerne i Superligaen.

Fredag aften vandt Sønderjyske 3-1 hjemme over OB og er nu seks point foran den nærmeste rival, FCM, som dog har spillet en kamp færre.

Sønderjyske har på andenpladsen 58 point efter 31 kampe og mangler kun at spille to kampe i denne sæson.

Ligaens nummer fire, Brøndby, har syv point op til sønderjyderne og tre kampe at spille - heriblandt en hjemmekamp i sidste spillerunde mod netop Sønderjyske.

Så meget kan ske endnu, men bedømt ud fra de seneste fem-seks kampe peger pilen i retning af en overraskende andenplads til Sønderjyske.

Også i fredagens kamp mod OB viste Haderslev-mandskabet sig at være mest robust og stærkest i nærkampene.

Den formstærke svensker Simon Kroon kom først på bolden og bragte Sønderjyske foran 1-0 efter et fint oplæg fra Johan Absalonsen. Der var blot spillet syv minutter.

Sønderjyske var hårdt ramt af skader i defensiven, hvor Søren Mussmann og João Pereira fortsat er ude, mens Kees Luijckx i denne uge blev meldt færdig for resten af sæsonen.

Måske var det derfor, at OB-angriberen Anders K. Jacobsen udnyttede svag opdækning og et kæmpe drop af Sønderjyske-keeper Marin Skender til at udligne til 1-1 efter 17 minutter.

OB-forsvaret gav dog selv en stor chance væk efter lidt over en halv time, og angriberen Tommy Bechmann hamrede resolut bolden ind til 2-1-føring på et velplaceret langskud.

Absalonsen øgede selv til 3-1 på et straffespark, der reelt lukkede kampen efter 65 minutter.

Med sejren har Sønderjyske nu vundet sæsonens tre indbyrdes opgør mod OB. I oktober blev det til en 2-1-sejr i Odense, mens det tilbage i september blev til en endnu mere overbevisende 4-0-sejr i Haderslev.

Det er blot en af årsagerne til, at OB er placeret i den nederste halvdel af ligaen på en skuffende syvendeplads, mens Sønderjyske nu for alvor kan dufte sølvet og klubbens bedste slutplacering nogensinde.