Bechmann og Sønderjyske får ram på FCN i Farum

18/10/2014

Efter fem 1-1-kampe i træk i Superligaen kom Sønderjyske lørdag aften tilbage på vindersporet med en imponerende 3-2-sejr ude over topholdet FC Nordsjælland.

Angriberen Tommy Bechmann indtog en hovedrolle med to scoringer, mens han lige akkurat ikke ramte bolden, da FCN-forsvarsspilleren Ivan Runje i anden halvleg kom til at heade et hjørnespark i eget mål.

Med en sejr kunne FCN ellers have sikret sig andenpladsen efter 11. spillerunde, hvor der uddeles tv-penge. Søndag får Randers FC muligheden for at overhale FCN, men det kræver en sejr i Telia Parken over FC København.

Der er en lille million kroner i forskel på at være nummer to og tre efter 11. spillerunde, så skuffelsen mod Sønderjyske kan vise sig at være ganske dyr for FCN.

For Sønderjyske var sejren vigtig i bestræbelserne på at komme længere væk fra nedrykningsstregen, og det må være betryggende for Sønderjyske-træner Lars Søndergaard, at samarbejdet mellem Bechmann og Marvin Pourie ser ud til at fungere godt.

Frontduoens sammenspil var effektivt i Farum, og det var tyske Pourie, der er lejet i FCK, som efter små 10 minutter lagde bolden til rette for Bechmann, som scorede til 1-0 for udeholdet. Duoen udfordrede hjemmeholdets forsvar ved flere lejligheder.

Kort før pausen slog Bechmann til igen med 2-0-målet, men FCN reducerede lige efter ved Kasper Lorentzen, der afsluttede flot efter en fin pasning fra Mario Ticinovic.

Et kvarter inde i anden halvleg scorede Runje i eget net. Den kroatiske forsvarsspiller reducerede til 2-3 i overtiden, men udligningen udeblev for værterne, som følte sig snydt for et par straffespark undervejs.

Med lidt over 10 minutter tilbage blev Bechmann udskiftet, og foruden det missede hattrick ved 3-1-målet brændte den dobbelte målscorer også en anden stor chance i anden halvleg.

Farum-klubben er med nederlaget fortsat fire point efter FC Midtjyllands førerhold. FCM møder søndag bundproppen Silkeborg i Herning og er favorit til at trække yderligere fra.