Bechmanns perler sender Sønderjyske i hælene på FCM

Forud for hver sæson stilles der spørgsmål ved, om Sønderjyske rykker ud af Superligaen.

Sådan har det også været før denne sæson, men mandag rykkede Sønderjyske med en 3-0-sejr hjemme over Hobro overraskende op på andenpladsen efter fem spillerunder.

Sønderjyske har kun tabt til FC Midtjylland og FC København - sidste sæsons nummer et og to - men vundet over FC Nordsjælland, Esbjerg og Hobro.

Med mandagens sejr overhaler Sønderjyske både AaB, OB, Randers, AGF samt FCK og kiler sig med ni point efter fem kampe ind bag FCM, som fører ligaen med 13 point.

Der rykker kun et hold ud af Superligaen på grund af en ny ligastruktur i næste sæson, så det ser lovende ud for de sprudlende sønderjyder.

Derimod ser det skidt ud for Hobro, som kun har hentet fire point efter den første håndfuld kampe og nu er placeret på sidstepladsen.

Mandag aften blev Hobro især nedkæmpet af en spiller.

Tommy Bechmann bragte efter 37 minutter Sønderjyske foran 1-0 på et drøn af et langskud, der uden tvivl vil blive kandidat til et af sæsonens bedste mål.

Bolden hoppede foran Bechmann, der uden at kigge op, kanonerede føringsmålet op under overliggeren bag en sprællende Hobro-keeper Jesper Rask.

Troels Kløve fordoblede føringen lige inden pausen, efter at Hobros Morten Beck Andersen ikke fik sparket bolden væk.

Morten Beck Andersen forsøgte at sparke bolden ud af farezonen, men på uheldig vis ramte han sin egen anfører Mads Justesen, så den i stedet havnede lige for fødderne af en skarp Troels Kløve.

Hobro fik svaret igen kort efter, da backen Jacob Tjørnelund ramte stolpen på et direkte frispark.

I starten af anden halvleg øgede 33-årige Bechmann til 3-0 på et hovedstød, og så var kampen reelt afgjort.

Hobros stopper Christoffer Østergaard fik snittet bolden uheldigt, så Bechmann kunne stige til vejrs og pande bolden i mål.

Sønderjyske var generelt det bedste hold på banen, og især Bechmann, Kløve og Johan Absalonsen skabte hele tiden uro i Hobros forsvar.

Absalonsen kunne også have scoret, men Jesper Rask fik afværget kantspillerens skudforsøg efter en halv time og i slutminutterne.

Det var skuffende at se Hobros manglende evne til at udfordre Sønderjyskes defensiv, og Hobro må håbe, at Mikkel Beckmann og især Quincy Antipas snart er tilbage efter skader.

Hobro møder allerede fredag FCN på hjemmebane i næste spillerunde, inden holdet skal en tur til Herning for at møde de forsvarende mestre fra FCM.

Sønderjyske møder i næste runde Brøndby på udebane.

/ritzau/

Dagens Gossip