Beckenbauer indgik aftale med Concacaf inden afstemning

Den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer kan have spillet en stor rolle, da Tyskland angiveligt købte sig til stemmer for at få VM-værtskabet til slutrunden i 2006.

Tirsdag meddeler den midlertidige præsident for Det Tyske Fodboldforbund (DFB) Rainer Koch, at Beckenbauer fire dage før afstemningen i 2000 underskrev en aftale med Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika.

Det skriver flere nyhedsbureauer herunder dpa.

Ifølge Koch indeholdt aftalen diverse ydelser, men det er uvist, om de blev ført ud i livet.

Aftalen blev indgået med Jack Warner, der stod i spidsen for Concacaf og også har været Fifa-vicepræsident, der nu er udelukket fra al fodbold på livstid.

Allerede mandag opfordrede Rainer Koch chefen for Tysklands organisationskomité ved VM i 2006, Franz Beckenbauer, til at dele ud af sin viden om forløbet op til afstemningen om værtskabet.

Beckenbauer har afvist mistankerne om, at Tysklands arrangørkomité betalte 6,7 millioner euro (cirka 50 millioner kroner, red) til Det Internationale Fodboldforbund Fifa for at sikre sig værtskabet.

Men i en erklæring 26. oktober indrømmede Beckenbauer, at der "skete fejl" i forbindelse med Tysklands ansøgning om VM-værtskabet i 2006. Siden har han ikke udtalt sig om sagen.

Mandag valgte Wolfgang Niersbach at forlade posten som DFB-præsident som følge af mistankerne, hvilket gav plads til Rainer Koch og Reinhard Rauball som midlertidige ledere af forbundet, indtil en ny præsident er udpeget.

Wolfgang Niersbach fortsætter dog som medlem af eksekutivkomitéen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), meddeler en Fifa-talsmand tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Dagens Gossip