Beckenbauer støtter sydafrikansk Fifa-bejler

Når Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) til februar skal vælge sin nye præsident, regnes franskmanden Michel Platini som favorit til posten, men han får ikke ubetinget støtte af den tyske kejser og fodboldlegende Franz Beckenbauer.

Den karismatiske tysker håber i stedet på, at den sydafrikanske forretningsmand og politiker Tokyo Sexwale vælger at stille op til valget, så han kan blive efterfølger for skandalemagneten Sepp Blatter.

- Som en af Nelson Mandelas fortrolige kender han det politiske spil, og han har erfaring fra fodbold ved afviklingen af VM i Sydafrika i 2010. Måske vil det være godt at få en Fifa-præsident, der kommer udefra, siger Beckenbauer til Bild ifølge dpa.

Beckenbauer har tidligere siddet i Fifas eksekutivkomité, og han spillede en stor rolle i Tysklands afvikling af VM i 2006.

- Hvis Tokyo Sexwale vælger at stille op, vil han blive en alvorlig udfordrer for alle de andre kandidater, siger Beckenbauer.

Sydafrikaneren tilkendegav flere gange i løbet af august, at han undersøger mulighederne for at stille op til præsidentvalget i Fifa.

62-årige Tokyo Sexwale har siddet fængslet for at være anti-apartheid-aktivist. I fodboldregi er han formand for den kommission, der skal forbedre fodboldrelationerne mellem Israel og Palæstina.

Favoritkandidat Michel Platini er selv ved at blive undersøgt for at have modtaget en mistænkelig betaling på to millioner schweizerfranc fra Sepp Blatter i 2011.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip