Beckham og Eriksen inspirerer engelsk målscorer

Skrevet af admin

12/06/2016

Dagens topnyheder

Midtbanespilleren Eric Dier scorede direkte på frispark, da England og Rusland lørdag aften spillede 1-1 i EM's gruppe B.

Den 22-årige engelske målscorer har blandt andre studeret David Beckhams og Christian Eriksens frispark, fortæller han på en pressekonference efter kampen.

- Jeg har set mange af David Beckhams frispark. Lige siden jeg var lille, har jeg altid godt kunnet lide frispark, og jeg har trænet det meget.

- I Tottenham har vi mange andre gode sparkere - i Christian Eriksen for eksempel, men jeg har trænet en masse, siden vi mødte ind i landsholdslejren, siger Eric Dier ifølge uefa.com.

At det netop var Dier, som fik lov til at sparke frispark, kom formentlig bag på en del fodboldfans. Ifølge BBC har Dier ikke taget et frispark, hvor der er blevet skudt direkte mod mål, i sine 65 Premier League-kampe.

Valget af frisparksskytte kom også bag på Igor Akinfeev i Ruslands mål. Han stod i samme side som Diers hårde spark, men han kunne ikke redde bolden.

Målet, der blev scoret efter 72 minutter, lignede kampens afgørelse, men i overtiden udlignede Rusland til stor skuffelse for Dier.

- Det er meget skuffende, fordi vi var så tæt på at vinde vores første kamp. Jeg synes, det ville have været fortjent, hvis vi vandt. Vores følelser gik fra et høj- til et lavpunkt meget hurtigt, men vi har flere kampe, og vi bliver nødt til at hanke op i os selv, siger Dier.

Landstræner Roy Hodgson var ikke overrasket over Diers evner som frisparksskytte.

- Jeg vidste, at han kunne gør det, for jeg har set det til træning. Målet kom som en naturlig konsekvens af, at vi havde så meget boldbesiddelse på deres halvdel, så de blev tvunget til at lave frispark, siger den engelske landstræner.

England og Rusland deler andenpladsen i gruppen, som toppes af Wales, der tidligere lørdag slog Slovakiet 2-1.

/ritzau/