Bedrageri: 32-årig kvinde og samlever løj sig single

En 32-årig kvinde fra Odsherred er blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel. Hun blev dømt for socialt bedrageri og skal betale godt 122.000 kroner tilbage til Odsherred Kommune.

Bedrageriet stod på et par år - fra 2010 til 2012. Kvinden og hendes 35-årige samlever løj sig separede og meddelte kommunen, at de ikke boede sammen. Det betød, at kvinden uberettiget modtog 134.190 kroner i forhøjede sociale ydelser fra Odsherred Kommune, som enlig forsørger til parrets datter.

Østre Landsret har nu skærpet en dom fra byretten i Holbæk. Det betyder, at kvinden blev idømt ni måneders ubetinget fængsel i stedet for tre måneders ubetinget fængsel. Hun skal betale godt 122.000 kroner tilbage til kommunen og skal desuden betale sagens omkostninger.

Det var Odsherred Kommunes særlige kontrolgruppe, som opdagede det sociale bedrageri.

Samlever idømt betinget fængsel

Den 32-årige kvindes 35-årige samlever blev straffet med fire måneders betinget fængsel, og begge skal under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Parret var tiltalt for at have afgivet urigtige eller vildledende oplysninger eller at have fortiet oplysninger til brug for afgørelsen om støtte, da de havde oplyst kommunen om, at deres samlivsforhold var ophørt, idet manden angiveligt pr. 1. august 2010 havde flyttet folkeregisteradresse fra den fælles bopæl i det sydlige Odsherred.

Par på Facebook

Imidlertid fremgik det af vidneforklaringer, at manden ikke havde beboet det lejemål, som parret angav han gjorde, og som i øvrigt var uden varme og kun med koldt vand.

Afskrifter af parrets sider på Facebook, hvor de omtaler sig som værende sammen, blev fremlagt i retten, ligesom manden havde forklaret, at han alle ugens dage parkerede sin bil på kvindens adresse.

Retten fandt det derfor uden for enhver rimelig tvivl bevist, at kvinden reelt ikke var enlig, men fortsat samlevende med sin mand og at hun med hans vidende afgav urigtige oplysninger om at være separeret til kommunen med vilje for at opnå ydelser som enlig, som hun ikke var berettiget til.

De tiltalte har ikke modsat sig kommunens opgørelse af de for meget udbetalte beløb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip