Bedre budget i USA end ventet

Det går solidt fremad med at få fyldt flere penge i den hungrende amerikanske statskasse. Budgetunderskuddet i USA falder hurtigere end ventet, fordi regeringen får mere provenu ind fra virksomhederne og husholdningerne.

Herudover har der også været mere at hente hos to boligudlånsgiganter Fanny May og Freddy Mac, som blev reddet under finanskrisen af den amerikanske regering.

Det skriver Financial Times web-udgave ft.com. Udviklingen er et lille lyspunkt i den internationale økonomi. hvor specielt en række eurolande kæmper med at få budgetunderskuddene skåret ned i en tid med negativ vækst.

Mere præcist viser de nye tal, at det amerikanske budgetunderskud er faldet til 3.687 mia. kr., hvilket svarer til fire pct. af den samlede amerikanske produktion.

Det bedre billede gør, at deadline for, hvornår gældsloftet skal hæves bliver udsat fra august til oktober eller måske endda november. Men den amerikanske regering står fortsat over for svære forhandlinger om at få strikket en pakke med offentlige besparelser sammen.

De forhandlinger går ifølge ft.com langsommere end ventet.

Dagens Gossip