Bedre samarbejde om ældre, akutte patienter

Skrevet af John Meyer

24/01/2013

Dagens topnyheder

Når ældre mennesker bliver syge, involverer behandlingsforløbet ofte både kommune, praktiserende læge og sygehus ud over patienten selv og dennes nærmeste familie. Det kræver samarbejde at sikre det bedst mulige forløb. Det er, hvad et fælles projekt mellem Sygehus Sønderjylland, Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder Kommuner og områdets praktiserende læger, handler om.


Projektet med titlen ”Koordineret akut indsats for ældre borgere i Sønderjylland” har netop modtaget 5,5 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsens særlige pulje til projekter, der skal styrke samarbejdet mellem regioner, kommuner og praktiserende læger til glæde for ældre, medicinske patienter.’


Målet er forbedret service
Det sønderjyske projekt løber over de næste to år og vil kunne komme til at forbedre servicen yderligere for hundredvis af ældre, akut syge patienter. Men først og fremmest handler det om at indhente mere viden og flere erfaringer at bygge videre på. Patientgruppen vil blive afgrænset af alder, sygdom og grad af svækkelse. De nye samarbejdsformer udvikles omkring akutteams og midlertidige, akutte døgnpladser i de fire kommuner.


Socialudvalget i Sønderborg Kommune er netop blevet orienteret om projektet og glæder sig til at komme i gang med planlægningen af de nye og bedre behandlingsforløb.


- Det her projekt lægger meget fint i forlængelse af det akutteam vi oprettede i september sidste år. Akutteamet skal netop skabe større tryghed for borgerne i eget hjem og på plejecentre i forbindelse med indlæggelser og udskrivelser fra sygehuse. Nu får vi flere ressourcer til at reducere antallet af uhensigtsmæssige indlæggelser og vi kan sætte endnu mere fokus på opfølgende hjemmebesøg efter indlæggelse, så borgeren hurtigt kommer sig efter sygdom. Der vil bl.a. ske en opfølgning af borgerens fysiske færdigheder en uge efter indlæggelsen, siger formanden for Socialudvalget, Jørgen Jørgensen (SF).