Bedstefar frifundet for sexovergreb mod barnebarn

Skrevet af admin

08/04/2016

Dagens topnyheder

Et nævningeting har frifundet en bedstefar, der var tiltalt for at have udsat sit barnebarn for et årelangt seksuelt misbrug.

Det oplyser sagens anklager Helene Lindberg Brædder.

Sagen har kørt som nævningesag ved retten i Glostrup, hvor den i dag 19-årige kvinde fra Ishøj har fortalt, hvordan hendes farfar, der også var hendes plejeforælder, næsten dagligt begik overgreb mod hende.

Ifølge kvinden fandt overgrebene sted for åben dør i soveværelset, når farmoren enten var til banko eller befandt sig på en anden etage i hjemmet.

Selv har den i dag 66-årige mand fastholdt sin uskyld og sagt, at de bare hyggede sig.

Under retssagen har farfaren fået støtte fra sin søn, der er far til kvinden bag anklagerne. Også farmoren og pigens søster har kaldt beskyldningerne for løgn.

Den 19-årige kvinde har i retten fortalt, at sagen har haft store konsekvenser for hende, og at hun kun har mødt støtte hos sin mor, sin kæreste og sin svigermor.

I retten har svigermoren, som den 19-årige i dag bor hos, fortalt, at hun kunne fornemme, at der var noget galt, da hun lærte sin søns kæreste at kende.

Den 19-årige rettede først anklagerne om seksuelle overgreb og voldtægter mod sin farfar, efter at hun havde mødt sin kæreste.

Kæresten til den 19-årige har i retten fortalt, at hun har grædt meget og haft svært ved at have sex.

Et enigt nævningeting har i frifindelsen af farfaren blandt andet lagt vægt på, at kvinden i diverse afhøringer af politiet har afgivet divergerende forklaringer om detaljer i de påståede overgreb.

Retten hæfter sig blandt andet også ved, at kvinden tidligere under en længerevarende psykologbehandling aldrig har nævnt noget om, at hun skulle have været udsat for overgreb.

Retten bemærker også, at en psykolog efter samtale med kvinden har udtalt, at hun har haft en tendens til at lyve og "lægge drama til" for at gøre sig interessant.

Frifindelsen tager anklager Helene Lindberg Brædder til efterretning.

- Det er en sag, hvor jeg ikke på forhånd har haft nogen fornemmelse af, hvilket udfald den ville få.

- Der har ikke været tekniske beviser i sagen, der derfor er baseret på de forklaringer, der er afgivet, siger hun.

Hun vil nu sende sagen til statsadvokaten, der afgør, om dommen skal ankes til landsretten.

/ritzau/