Befolkningen stempler lockout som aftalt spil

Det mener befolkningen, hvoraf 58 procent ifølge en måling, som YouGov har lavet for Metroxpress, erklærer sig enige i, at Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen på forhånd har lagt en drejebog for, hvordan konflikten med lærerne repræsenteret af Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, skal forløbe.

21 procent mener ikke, at der er tale om aftalt spil, mens 21 procent ikke mener, at de er i stand til at vurdere det og derfor har svaret ved ikke.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen giver de 58 procent ret.

»Man skal jo være blind og døv, hvis man ikke kan se, at det her forløb er tilrettelagt mellem regeringen og KL. Det mest overraskende er, at der stadig er 21 procent af danskerne, der tror på Corydon (finansminister Bjarne Corydon (S), red.),« siger Henning Jørgensen til Metroxpress.

Han mener, at aftalen mellem KL og regeringen er grunden til, at der endnu ikke er kommet et indgreb i lockouten.

»Indgrebet vil jo vise, at man ikke bare har holdt lærerne for nar, men også Forligsinstitutionen og offentligheden,« siger Henning Jørgensen.

Chefforhandler for KL, Michael Ziegler, afviser påstanden om aftalt spil som konspirationsteorier.

Allerede under forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og KL blev forsøgt genoplivet i Forligsinstitutionen, gik der rygter om, at KL og regeringen har koordineret indsatsen, så de i fællesskab kan tvinge lærerne til at ændre på de arbejdstidsregler, som er det springende punkt i uenigheden mellem de to parter.

Lockouten er nu gået ind i sin tredje uge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip