Begravet under mudder i 60 timer: Mand fundet i live

Skrevet af admin

23/12/2015

Mest læste i dag

Efter mere end 60 timer - 2,5 døgn - er mindst én mand onsdag blevet fundet i live under mudderet efter et jordskred i den kinesiske storby Shenzhen.

Det skriver det officielle Xinhua-nyhedsbureau i Kina.

- Han fortalte de soldater, der reddede ham, at der er en anden overlevende tæt på, skriver Xinhua.

Efterfølgende er det kommet frem, at endnu en overlevende er blevet fundet i jordmasserne, men det er uklart, om der er tale om den person, som den første mand henviste til.

Over for nyhedsbureauet AFP bekræfter kilder i brandvæsnet, at to personer er sluppet levende ud af masserne.

Den førstnævnte blev fundet klokken 03.30 lokal tid. Han beskrives som værende ved bevidsthed, men hans ben er blevet knust ifølge Xinhua.

AFP skriver, at den ene af de to personer er kommet slemt til skade, men det står ikke klart, hvem af de to der henvises til.

Samtidig er der blevet fundet endnu et lig i masserne, lyder det.

Over 70 personer savnes stadig efter ulykken. Tallet er løbende blevet nedjusteret, efter at myndighederne har fået kontakt til folk, som i første omgang var frygtet fanget på ulykkesstedet.

Jordskreddet blev udløst af en blanding af mudder og industrielt affald, oplyser de kinesiske myndigheder. 33 bygninger blev begravet i Shenzhen, der ligger i det sydlige Kina.

Premierminister Li Keqiang har beordret en statslig undersøgelse af tragedien, da det tyder på, at mudderblandingen var opbevaret for stejlt, hvilket "giver grundlag for ustabilitet og kollaps".

Det er anden gang, at der sker en industriel katastrofe i Kina inden for de seneste fire måneder. I august blev mindst 160 personer dræbt i kæmpe kemieksplosioner i havnebyen Tianjin.

/ritzau/Reuters