Behandling af offentlighedsloven udskydes

Det glæder Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), som er imod loven og kræver mere tid til udvalgsarbejdet.

»Det betyder, at vi får fem dage mere til at få svar på nogle af de spørgsmål, vi ikke har fået svar på endnu. Det er blandt andet svar på, hvorfor det er nødvendigt at lukke ned for aktindsigter i kalendere, og svar om borgernes mulighed for at få aktindsigt i grundlaget for afgørelsen i deres egne sager,« siger Pernille Skipper.

Hun håber, at udvalgets medlemmer er villige til at udskyde betænkningen endnu mere, hvis det bliver nødvendigt. Betænkningen er en forudsætning for, at loven kan gå til andenbehandling i folketingssalen.

Offentlighedsloven er blevet kritiseret for at indskrænke offentlighedens adgang til at få aktindsigt i ministerier. Samtidig åbner den dog også op for mulighederne for at få indsigt i Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

»Det er så kompleks og grundlæggende en lov, at vi selvfølgelig skal sørge for, at der er et ordentligt grundlag at tage beslutning på. Vi håber stadig, at hvis vi får oplyst det her ordentligt, så vil der være folketingsmedlemmer fra forligspartierne, som vil trække deres støtte til loven,« siger Pernille Skipper.

Andenbehandlingen af loven er nu udskudt til torsdag i næste uge, og 3. juni forventes loven så at blive vedtaget med stemmer fra regeringspartierne, Venstre og de Konservative.

»Situationen spidser til nu. Det er snart oppe over, at der skal stemmes, men vi kæmper jo til sidste bloddråbe,« siger Pernille Skipper.

Dagens Gossip