Beholder ministerpost: Enhedslisten giver Vilhelmsen næse

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) kan fortsætte som minister trods sagen om den million kroner, hun på direkte tv lovede til Huset Zornigs kampagne Stemmer på kanten.

Hun får dog kritik for sin ageren i sagen i form af en såkaldt næse.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, har haft de afgørende stemmer i forhold til at uddele den alvorlige kritik, og det er altså blevet ved en næse, fortæller Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

- Enhedslisten indstiller, at Annette Vilhelmsen får en næse, siger Finn Sørensen til Ritzau.

Tirsdag trak Enhedslisten tæppet væk under justitsminister Morten Bødskov (S), fordi han havde løjet for Folketingets Retsudvalg. Men så langt var det ikke nødvendigt at gå med Vilhelmsen, fortæller Finn Sørensen.

- Der er ingen tvivl om, at Vilhelmsen har opført sig utroligt klodset, men det er to forskellige sager. Bødskov stak en løgn, og det gjorde Annette Vilhelmsen ikke.

- Den anden forskel er, at Bødskov ikke viste vilje til at rydde op, men det har Annette Vilhelmsen klart gjort. Hun har taget flere initiativer og sat en uvildig advokatundersøgelse i gang, siger Finn Sørensen.

Netop advokatundersøgelsen gør, at Venstres Jakob Engel-Schmidt betegner kritikken som alvorlig. Han siger, at der er enighed i socialudvalget om, at Annette Vilhelmsen skal have næsen:

- Det er en stor næse med vorter på, siger Jakob Engel-Schmidt.

På vej ud fra samrådet ville Annette Vilhelmsen ikke forholde sig til udsigten til at få en næse. Men hun erkendte, at forløbet ikke har været kønt.

- Jeg har redegjort for det her forløb så godt, som jeg har kunnet. Jeg har beklaget det og synes, at det er alvorligt. Og det er også det, jeg har givet udtryk for i dag, siger hun.

- Jeg har hilst samrådet velkommen. Jeg synes faktisk, der har været nogle gode spørgsmål og en oprigtig interesse for at komme til bunds i det her. Og det er også min interesse.

SF-formanden har fået kritikken på grund af sit løfte om en million kroner til Stemmer på kantens Lisbeth Zornig Andersen.

I lang tid benægtede hun, at projektet havde fået særbehandling, men det erkendte hun forud for onsdagens samråd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip