Beijing udsteder smogalarm for anden gang på to uger

Skrevet af admin

18/12/2015

Dagens topnyheder

For anden gang på kort tid er der udsendt en såkaldt rød alarm i Kinas hovedstad, Beijing, på grund af smog.

Det oplyser den kinesiske tv-station CCTV.

- Beijing udsteder sin anden røde alarm i år på grund af massiv luftforurening fra lørdag til tirsdag, skriver CCTV på Twitter.

En rød alarm betyder, at omfattende smog vil lægge sig over byen fra lørdag og dagene frem til tirsdag. Alarmen medfører et nødberedskab i byen, hvor brugen af biler bliver begrænset, og skoler lukker.

Advarslen kommer i kølvandet på, at myndighederne tidligere på måneden for første gang nogensinde udstedte en rød miljøalarm, fordi en bølge af smog var ved at sænke sig over millionbyen.

Alarmen, der kom 7. december, betød, at halvdelen af byens biler fik forbud mod at køre - det gjaldt alle biler med en nummerplade, der ender med et ulige tal.

30 procent af alle offentlige køretøjer skulle også blive i garagen, og der var også forbud mod at bruge grill og anvende fyrværkeri.

- Befolkningen må gøre sit bedste for at begrænse udendørsaktivister. Hvis man er ude, bør man bære maske eller træffe andre sikkerhedsforanstaltninger, lød det fra myndighederne.

Ifølge Reuters vil den nye advarsel betyde, at trafikken vil blive begrænset, og at det ligeledes anbefales at aflyse al undervisning i skolerne.

Kinas minister for miljøbeskyttelse, Chen Jining, sagde ifølge den statslige avis Global Times tidligere på måneden, at myndighederne vil straffe alle, der ikke implementerer en ny plan om at mindske luftforureningen hurtigt nok.

Der bliver kun slået rød alarm, når meget alvorlig smog ventes at ligge over en storby i over 72 timer.

Størstedelen af Kinas smog og CO2-udledning kommer fra afbrænding af kul.

/ritzau/