IS bekræfter topleders død og kalder til hellig krig

Islamisk Stat bekræfter, at en af den ekstremistiske gruppes øverste ledere blev dræbt under et amerikansk luftangreb i august.

- Amerika jubler over drabet på Abu Mutaz al-Qurashi og betragter det som en stor sejr, siger Abu Mohamed al-Adnani, som er talsmand for Islamisk Stat (IS), i en lydfil på en jihadistisk hjemmeside.

- Jeg vil ikke sørge over ham, hvis eneste ønske var at dø i Allahs navn. Han har opdraget mænd og efterladt sig helte, som - om gud vil - kommer til at gøre skade på Amerika.

Talsmanden siger ikke noget om, hvordan Abu Mutaz al-Qurashi døde.

Det Hvide Hus meddelte imidlertid 22. august, at den næstkommanderende, hvis rigtige navn er Fadhil Ahmad al-Hayali, blev dræbt fire dage tidligere i et amerikansk luftangreb nær den irakiske by Mosul.

USA oplyste, at luftangrebet ramte et køretøj, og bombningen dræbte ligeledes en anden IS-mand kendt under navnet Abu Abdullah.

Fadhil Ahmad al-Hayali er angiveligt en tidligere irakisk officer fra Saddam Husseins styre.

Den islamistiske gruppe opfordrer via talsmanden al-Adnani muslimer over hele verden til at gå i hellig krig mod Rusland og USA på grund af de to landes "korstog" i Mellemøsten.

USA og Rusland kaster bomber mod IS i Syrien, og amerikanerne bekæmper også gruppen i nabolandet Irak sammen med Danmark og flere andre lande.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip