Bekræftet: Fuglsang tager to år mere hos Astana

Rygterne har svirret i et stykke tid, og Jakob Fuglsang har selv fortalt, at det bar i den retning.

Tirsdag kom så bekræftelsen.

Den danske cykelrytter har forlænget sin kontrakt med cykelholdet Astana, så han også i de to kommende sæsoner vil bære den lyseblå trøje.

- Vi er glade for, at det lykkedes at blive enige.

- Kontrakten blev underskrevet for få timer siden, siger Astana-manager Alexandre Vinokourov på holdets pressemøde tirsdag.

Jakob Fuglsang kom til årets Tour de France som hjælperytter for den forsvarende mester Vincenzo Nibali, men italienerens dårlige form har gjort, at Fuglsang har fået en langt mere fri rolle.

Det udnyttede han til at sikre en andenplads på 12. etape, ligesom han også har kørt sig ind i kampen om den prikkede bjergtrøje.

Fuglsang har vundet flere mindre etapeløb i karrieren. Det er blandt andet blevet til tre sejre i Danmark Rundt (2008, 2009 og 2010) samt sejre i Slovenien Rundt (2009), Tour de Luxembourg (2012) og Østrig Rundt (2012).

Herudover har han adskillige placeringer i top-5 og top-10 i lidt større etapeløb samt forårsklassikere. I 2013 leverede han sit hidtil bedste Tour de France, da han sluttede som nummer syv i det samlede klassement.

I 2011 opnåede han at køre en enkelt dag i den røde førertrøje i Vuelta a España, efter at han kom først over målstregen for sit hold på første etapes holdtidskørsel.

Jakob Fuglsang har kørt på Astana siden 2013 efter tidligere at have kørt for både Team Saxo Bank og Radioshack-Nissan-Trek.

/ritzau/

Dagens Gossip