Bekræftet: Mourinho får tre år i Manchester United

Manchester United meddeler på klubbens hjemmeside, at man har ansat José Mourinho som klubbens nye manager. Mourinho har fået en treårig kontrakt.

Den portugisiske manager har længe været rygtet til klubben, og fyringen af Louis van Gaal tidligere på ugen satte blot yderligere tryk på rygterne.

Fredag kom så den officielle meddelelse fra Manchester United.

- José er ganske enkelt den bedste manager i fodbold i dag. Han har vundet trofæer og inspireret spillere i lande over hele Europa, og så kender han selvfølgelig Premier League rigtig godt efter at have vundet tre titler i den, siger United-direktør Ed Woodward til klubbens hjemmeside.

- Hans succesfulde meritliste er ideel til at kunne bringe klubben fremad.

Kontrakten indeholder en option på yderligere et års forlængelse, og Mourinho er begejstret over udsigten til at skulle arbejde for Manchester United.

- At blive Manchester United-manager er en særlig ære i dette spil. Det er klub, som er kendt og beundret over hele verden. Der er en mystik og romantik omkring klubben, som ingen andre klubber kan matche, lyder det fra Mourinho.

- Jeg har altid følt et tilhørsforhold til Old Trafford, som har rummet nogle store minder i min karriere, siger Mourinho til sin nye klubs hjemmeside.

Den 53-årige træner stod senest i spidsen for Chelsea, hvorfra han for anden gang i karrieren blev fyret i december efter en forfærdelig indledning på sæsonen.

Mourinho har derudover stået i spidsen for klubber som FC Porto, Inter og Real Madrid, inden han i 2013 vendte tilbage til Chelsea.

Her blev det til et mesterskab og en sejr i Liga Cuppen i sæsonen 2014/2015, før fyringen altså kom knap midtvejs i den følgende sæson.

Siden 2003, hvor Mourinho var cheftræner for FC Porto, har han vundet 22 trofæer med de klubber, han har stået i spidsen for.

To af disse trofæer er Champions League-pokalen, som han vandt første gang i 2004 med FC Porto efter finalesejr over Monaco og igen i 2010, da han stod i spidsen for italienske Inter i sejren over Bayern München.

/ritzau/

Dagens Gossip