Bekymrede danske betjente: Vi er ikke rustet til nyt terrorangreb

Skrevet af admin

08/05/2016

Mest læste i dag

Betjentene i hovedstaden føler sig stadig ikke godt nok rustet i tilfælde af et nyt angreb i stil med det, der fandt sted sidste år mod Krudttønden og synagogen i København.

Det siger formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann Møller til dagbladet BT.

- Det personlige sikkerhedsudstyr, vi har, er stadig ikke opgraderet tilstrækkeligt, som vi er blevet lovet, siger han.

Politiledelsen lovede ellers bod og bedring i kølvandet på angrebene, og politikere stod klar med en pose penge.

Alligevel savner betjentene ifølge Michael Bergmann Møller stadig at få opgraderet deres personlige sikkerhedsudstyr med skudsikre vestre og hjelme, at få veludstyrede førstehjælpskasser i patruljebilerne og at kunne være sikre på, at der er radioer til alle og it-udstyr, som fungerer.

- Det er jo ikke Rambo-udstyr, vi kræver. Vi vil bare gerne have vores personlige udstyr, så vi er sikre på, at der er veste, hjelme, våbenlygter og radioer til alle, siger Michael Bergmann Møller.

Rigspolitiet oplyser i et skriftligt svar til Ritzau, at der sidste år blev udleveret et stort antal skudsikre veste til politikredsene med det formål, at "alle i beredskabet og enheder tilknyttet beredskabet fik en personlig vest".

Man vurderer således, at dansk politi samlet set er "godt dækket ind med hensyn til skudsikre veste".

Rigspolitiet oplyser, at der også er bestilt et større antal hjelme, som bliver tilgængelig for politiet i sidste halvdel af 2016.

Desuden er der indkøbt et større antal bærbare radioer, ligesom man har etableret mulighed for at dele billedmateriale via betjentenes smartphones.

- Således bruges smartphones i stedet for skærme i bilerne, hedder det i svaret fra Rigspolitiet.

Endelig er der indkøbt og distribueret førstehjælpsudstyr med blødningskontrol til alle patruljevogne, og ifølge Rigspolitiet er et tilhørende undervisningsforløb ved at gå i gang i kredsene.

/ritzau/