Bekymrede danskere kimer borgerservice ned efter angreb

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser klokken 9.30 lørdag, at der fortsat ikke er oplysninger om danskere blandt de dræbte og sårede i Paris.

Borgerservice er stadig i gang med at danne sig et overblik over situationen.

- Indtil videre er der ikke noget nyt. Vi arbejder fortsat på at skabe et overblik over situationen. Vi får ekstremt mange henvendelser fra danskere, siger den vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

Efter Frankrig fredag aften blev ramt af en række angreb i hovedstaden Paris, er Frankrig erklæret i undtagelsestilstand.

Udenrigsministeriet arbejder på højtryk for at informere bekymrede danske borgere om situationen og arbejder sammen med de franske myndigheder.

- Vi er i tæt kontakt med de franske myndigheder, og der vil blive meldt ud løbende, når vi bliver klogere. Hvis man som borger har et behov, kan man kontakte os på 33921112.

Det blodigste af angrebene fandt sted omkring klokken 22.00 ved spillestedet Bataclan, hvor op mod 1500 personer var samlet til koncert med det amerikanske rockband Eagles Of Death Metal.

Lørdag morgen er mindst 127 mennesker blevet dræbt ifølge nyhedsbureauet AFP. 197 er sårede, og 79 er i kritisk tilstand, skriver Le Parisien.

/ritzau/

Dagens Gossip