Bekymrede fængselsbetjente klar til flygtninge

Det åbne fængsel Kærshovedgård skal omdannes til et udrejsecenter for personer, der har fået afslag på asyl eller er på tålt ophold. Det bekymrer Fængselsforbundet, der dog står klar til at løse opgaven.

Kærshovedgård skal udvides og planen er, at op til 600 personer skal indkvarteres på centret. Samtidig lukker stedet som åbent fængsel. Det vil dog fortsat være fængselsbetjente, der håndterer de indkvarterede.

- Principielt må man ikke sætte fængselsbetjente til at passe på mennesker, der ikke er frihedsberøvede, men vi finder nok en aftale, siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye og fortsætter:

- For selvfølgeligt hjælper vi til, når Danmark står over for sådan en krise. Det ville være mærkeligt andet.

Han er dog bekymret for, at der ikke følger ressourcer med den nye opgave.

- Vi mangler personale i forvejen. Så hvis dette her skal lykkes, så skal der betales ved kasse et, siger Kim Østerbye.

Kunne I forestille jer, at I ikke fik ekstra ressourcer?

- Ja! Finansministeriet er ikke sådan at spille kort med. Men vi vil ikke være med til, at der skal spares på personalet for at løfte en opgave, der ikke bør ligge hos Kriminalforsorgen. Så må de betale for det. Vores budget er presset nok i forvejen, siger Kim Østerbye.

Ud over Kærshovedgård udvides udrejsecentret i Sjælsmark, så det kan rumme op til 700 personer.

- De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet, skrev udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg i en pressemeddelelse tidligere på dagen og fortsatte:

- Samtidig er det min intention, at gruppen af udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold vil kunne mærke, at de fra regeringens side er uønskede i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip