Bekymrede skotter: Loch Ness-uhyret er forsvundet

Nessie skulle være et ukendt dyr, der lever i den dybe ferskvandssø Loch Ness i det skotske højland. Og selvom det er svært usandsynligt, at Nessie rent faktisk findes, bliver hun med jævne mellemrum set.

Eller det gjorde hun engang. Nu er der nemlig gået 18 måneder, siden nogen sidst har set søuhyret, og det er den længste periode uden observationer siden 1925.

- Det er meget foruroligende nyheder, og vi ved ikke, hvor hun er blevet af. Antallet af observationer er faldet siden århundredeskiftet, men det er første gang i næsten 90 år, at Nessie ikke er blevet set overhovedet, siger Gary Campbell, der er formand for Loch Ness-monsteret fanklub og registrerer alle observationer, til BBC.

Læs også: Læs de skræmmende detaljer: Dæmon fik ni-årig til at gå på loftet

Han har stået for optegnelserne i 17 år, siden han selv så noget ved søen. Ifølge ham er der i alt 1036 registrerede observationer af Nessie, senest i 2012.

Loch Ness-uhyret har været en lokal myte siden det syvende århundrede, men blev verdenskendt i 1933, hvor antallet af observationer eksploderede.

Mange af observationerne kan forklares - enten har folk set et andet dyr eller flydende træstammer og grene i vandet. 

Nogle har svindlet og manipuleret fotografier til at ligne, at der er et ukendt monster i søen. Andre mener, at der er en plesiosaur, et havdyr med en lang hals, der uddøde i slutningen af kridttiden, i søen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

En mand, der kalder sig højestepræst for Storbritanniens Hvide Hekse, Kevin Carlyon, mener dog, at Nessie er spøgelset af en dinosaur.

- Men væsenets ånd er blevet udnyttet så meget i de senere år, så jeg besluttede at lave en eksorcisme, derfor ingen observationer af monsteret, siger han til The Scotsman.

Fanklubformanden Gary Campbell håber dog, at Nessie dukker op igen.

- Jeg er overbevist om, at Nessie bare har taget sig en pause og vil vende frygteligt tilbage i år, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip