Bekymret: Polen indkalder ukrainsk ambassadør

Polen indkaldte onsdag Ukraines ambassadør til møde i Udenrigsministeriet i Warszawa for at udtrykke bekymring over, hvordan sikkerhedsstyrker i Kijev har slået ned på oppositionsaktivister de seneste dage.

Den polske udenrigsminister, Katarzyna Pelczynska-Nalecz, fortalte ambassadøren, at Polen er "dybt bekymret" over en ny ukrainsk lov, der begrænser muligheden for demonstrationer i landet.

Samtidig sagde ministeren, at den seneste tids voldsomme uro i Kijev formentlig er forårsaget af den nye lov, skriver Udenrigsministeriet i en udtalelse.

Onsdag bekræftede Ukraines rigsadvokat, at tre aktivister er blevet dræbt under protester i hovedstaden.

To demonstranter blev dræbt af skud, mens den tredje døde efter et fald fra taget på et fodboldstadion.

De kaotiske scener i det centrale Kijev brød ud, da Ukraines politi brød gennem barrikader, der var opstillet af aktivisterne.

Politifolk kastede flere chokgranater i det område, hvor demonstranterne stod, da aktivisterne begyndte at kaste med sten. Demonstranter svarede igen med molotovcocktails.

Den ukrainske premierminister, Mykola Azarov, anklager lederne fra landets opposition for at opildne til demonstrationerne. Han kalder demonstranterne for "terrorister" og fastslår, at "alle lovovertrædelser vil blive straffet".

EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, fordømmer den eskalerende vold, og hun opfordrer parterne til dialog.

Situationen i Ukraine har været ustabil siden november, da landets regering og præsident Viktor Janukovitj afviste at underskrive en handels- og associeringsaftale med EU.

/ritzau/

Dagens Gossip