Belgien accepterer USA-hjælp til efterforskning af angreb

USA har sendt eksperter fra forbundspolitiet FBI til Bruxelles, hvor de skal bistå belgiske myndigheder med nå til bunds i efterforskningen af angrebene 22. marts.

Flere amerikanere blev dræbt i angrebene i den belgiske hovedstad.

- Belgien har accepteret vores hjælp. Vi har FBI-hold i landet, som bistår med efterforskningen. Vi deler informationer og efterretninger med Belgien, da det har forbindelse til terror, siger sikkerhedsrådgiver Ben Rhodes i Det Hvide Hus i Washington.

Angrebene mod lufthavnen Zaventem og metrostationen Maelbeek kostede 32 dødsofre. Desuden døde tre selvmordsbombere i de koordinerede angreb.

Ifølge Rhodes ventes den belgiske indenrigsminister at skulle drøfte samarbejdet med den amerikanske justitsminister, Loretta Lynch, på et topmøde om atomsikkerhed i Washington i løbet af denne uge.

- Vi mener, at Belgien tager dette meget alvorligt, og vi har haft et effektivt samarbejde omkring efterforskningen og bestræbelserne på at forhindre yderligere angreb, siger Rhodes.

Det kom frem forleden, at FBI havde advaret Holland om to af de tre selvmordsbombere seks dage før angrebene i Bruxelles.

Denne information fra USA blev ifølge Hollands regering viderebragt til Belgien dagen efter. Belgiske myndigheder hævder, at de aldrig fik den.

FBI satte i september 2015 den ene bombemand, Ibrahim El Bakraoui, på en overvågningsliste over personer, der kunne have eller kunne udvikle forbindelse til terrorisme.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip