Belgien aflyser landskamp mod Spanien efter Paris-angreb

Tirsdagens venskabskamp i fodbold mellem Belgien og Spanien er af sikkerhedsmæssige årsager blevet aflyst efter fredagens blodige begivenheder i Paris.

Det oplyser det belgiske fodboldforbund ved midnatstid mandag.

- KBVB (fodboldforbundet, red.) har i samarbejde med de relevante myndigheder og det spanske fodboldforbund besluttet, at kampen ikke vil blive spillet, skriver forbundet på sin hjemmeside.

- Årsagen til aflysningen er et forhøjet trusselsniveau, og at der fortsat er en person på flugt. Vi beklager meget, at en venskabskamp mellem to så motiverede hold bliver aflyst så sent. Vi forstår, at mange fans vil blive skuffede. Vi vil eller kan dog ikke løbe risikoen under disse usædvanlige omstændigheder, forklarer forbundet.

KBVB henviser til, at hensynet til spillernes og tilskuernes sikkerhed vejer tungere end kampens afvikling.

Personen, der henvises til i meddelelsen, er 26-årige Salah Abdeslam. Han menes at være en af bagmændene i angrebene.

Lørdag morgen blev han angiveligt kortvarigt stoppet af politiet ved den fransk-belgiske grænse, men betjentene lod ham køre videre efter at have tjekket hans id.

26-årige Salah Abdeslam menes at have lejet en Volkswagen Polo med belgiske nummerplader, der blev parkeret uden for spillestedet Le Bataclan, hvor 89 personer blev dræbt fredag. Politiet beskriver ham som farlig.

Den belgiskfødte franskmand menes at være en af tre brødre, som har været involveret i Paris-angrebene. De har alle boet i Belgien.

En af brødrene skulle være blandt seks selvmordsbombere i Paris, mens den anden er blandt mindst syv mænd, der er blevet anholdt i Bruxelles i forbindelse med angrebene i Frankrig.

129 mennesker blev dræbt i fredagens angreb i Paris. Blandt angrebsmålene var Frankrigs venskabskamp mod Tyskland på Stade de France. Her udløste selvmordsbombere sprængladninger tæt på stadion.

Blandt tirsdagens øvrige venskabskampe er opgøret mellem Frankrig og England på Wembley i London.

/ritzau/

Dagens Gossip