Belgien arresterer en mand mistænkt for Paris-angreb

De belgiske myndigheder har tirsdag aften udstedt en international arrestordre mod endnu en mand, der sættes i forbindelse med forrige fredags angreb i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

Ifølge Reuters er der tale om den 30-årige Mohamed Abrini, der blev set i Frankrig sammen med den i forvejen efterlyste Salah Abdeslam, inden en serie koordinerede angreb fandt sted om aftenen fredag 13. november.

Abrini skal ifølge en erklæring fra den belgiske anklagemyndighed være blevet filmet på en tankstation langs motorvejen mellem Bruxelles og Paris sammen med Abdeslam to dage inden angrebene.

- To dage før Paris-angrebet, den 11 november omkring klokken 19, blev Salah Abdeslam filmet på en tankstation i Ressons sammen med en person, som er identificeret som Mohamed Abrini, født den 27. december 1984, hedder det i anklagerens erklæring.

Abrini kørte den Renault Clio, som senere blev anvendt af terroristerne i den franske hovedstad. Bilen var en af tre biler, som terroristerne brugte. Alle med belgiske nummerplader.

Belgisk politi beskriver den efterlyste som "farlig og formentlig bevæbnet".

Den belgiske anklager har samtidig sigtet endnu en mand - den femte i rækken, der i Belgien sættes i forbindelse med angrebene i Paris.

Myndighederne har kun navngivet to af dem. Det drejer sig om Mohammed Amri og Hamza Attou, som ifølge anklagemyndigheden har bekræftet, at de kørte fra Bruxelles til Paris for at hente Salah Abdeslam efter angrebene.

Salah Abdeslam blev sidst set ved et polititjek i Cambrai i Frankrig i en VW Golf sammen med to personer.

De to personer menes at være netop Amri og Attou, men de tre slap igennem kontrollen.

I øvrigt er Belgiens hovedstad, Bruxelles, tirsdag lukket delvist ned på grund af det høje beredskab, som myndighederne har indført på grund af frygt for et terrorangreb.

Det er fjerde dag i træk med det højeste beredskab, som findes, niveau fire. Den belgiske regering besluttede mandag at forlænge det forhøjede beredskab til mandag i næste uge. Onsdag vil Bruxelles' metro og skolerne dog åbne igen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip