Belgien banker Ungarn og viser EM-finaletakter

27/06/2016

Belgien er som det sjette hold klar til kvartfinalerne ved EM i fodbold.

Søndag aften levede belgierne op til favoritværdigheden ved at besejre Ungarn 4-0 i Toulouse.

Med sejren og præstationen mod en af slutrundens positive overraskelser ligner Belgien efterhånden et hold, der meget vel kan ende med at stå i EM-finalen den 10. juli i Paris.

Kampen blev en underholdende affære, hvilket ikke mindst skyldtes et gavmildt ungarsk forsvar.

Belgien, der møder Wales i kvartfinalen, vadede nærmest i chancer i første halvleg, og havde det ikke været for 40-årige Gabor Kiraly i Ungarns mål, havde Belgien ført med mere end 1-0 ved pausen.

Målet faldt efter ti minutter, da velspillende Kevin De Bruyne sendte et frispark ind i Ungarns straffesparksfelt.

Forsvareren Toby Alderweireld kom stormende ind i feltet og pandede bolden i mål, mens ingen ungarere gjorde sig den ulejlighed at forsøge at markere Tottenham-spilleren.

Ti minutter før pausen sendte Kevin De Bruyne endnu et frispark afsted, denne gang i retning mod målet. Men med en fantastisk redning fik Gabor Kiraly slået bolden op på overliggeren.

Målmanden med de karakteristiske grå joggingbukser havde flere gode redninger i halvlegen, hvor Ungarn også havde et par glimrende afslutninger, der endte lige uden for målrammen.

Anden halvleg var kun knapt et minut gammel, da Eden Hazard tvang Gabor Kiraly til at vise klassen endnu en gang.

Offensivspilleren fra Chelsea var også manden bag 2-0-scoringen 12 minutter før tid, da han med en fræk detalje spillede sig selv fri i løb mod baglinjen.

Eden Hazard afleverede derefter bolden præcist ind til den indskiftede Michy Batshuayi, det let kunne score tæt foran mål.

Minuttet efter trak Eden Hazard sig fri og sendte bolden præcist i mål til 3-0, hvorefter han lod sig udskifte til klapsalver.

Indskiftede Yannick Ferreira Carrasco afsluttede målfesten kort før tid, da han blev spillet alene igennem og scorede til 4-0.

Eneste malurt for Belgien var, at forsvareren Thomas Vermaelen pådrog sig et gult kort, så han på grund af karantæne ikke kan være med i kvartfinalen mod Wales på fredag i Lille.