Belgien bekræfter brødre står bag selvmordsangreb i Bruxelles

Belgiske myndigheder bekræfter, at brødrene Ibrahim og Khalid El Bakraoui udførte to selvmordsangreb i Bruxelles tirsdag på henholdsvis metrostationen Maelbeek og i Zaventem-lufthavnen.

På et pressemøde oplyser Belgiens statsanklager, Frederic Van Leeuw, desuden, at det officielle dødstal efter tirsdagens angreb er 31, mens 270 er såret.

Omkring 20 af ofrene blev dræbt på metrostationen Maelbeek, der ligger nær de europæiske institutioner.

Ifølge den føderale anklager var det Khalid El Bakraoui, som stod bag angrebet i et tog ved metrostationen, mens hans bror, Ibrahim, var en af to selvmordsbombere i Zaventem-lufthavnen. Det siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Et overvågningsbillede fra lufthavnen viser tre mænd: En mand til venstre i sort tøj. I midten er Ibrahim El Bakraoui, som sprængte sig selv i luften, og til højre på billedet ses en tredje mand med hat og i hvid jakke.

- Den tredje mand er på flugt. Han efterlod sin taske, som indeholdt den største af bomberne. Den eksploderede først senere, fordi den var ustabil, siger Frederic Van Leeuw med henvisning til manden med hat og i en hvid jakke på billederne, skriver AFP.

Manden i sort tøj er indtil videre uidentificeret, men ifølge anklageren er han en af de to mænd i lufthavnen, som sprængte sig selv i luften.

Tidligere på dagen skrev belgiske medier, at den 25-årige Najim Laachraoui, der har været eftersøgt siden angrebene i Paris i november, var blevet anholdt i Bruxelles-bydelen Anderlecht. Disse oplysninger blev siden trukket tilbage.

Han har hidtil været kendt under sit falske navn, Soufiane Kayal, og er en af de mest eftersøgte mænd i Europa.

- Han formodes at have deltaget i Paris-angrebet ved at have skaffet sprængstoffer, som dræbte 130 mennesker 13. november, skriver den belgiske avis DH, der citerer en unavngiven kilde tæt på den franske efterforskning.

Najim Laachraoui blev ikke nævnt på onsdagens pressemøde.

Ifølge statsanklageren har politiet fundet et afskedsbrev på Ibrahim El Bakraouis computer, som blev fundet i en skraldespand i lufthavnen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, står der blandt andet i brevet.

Ifølge det engelske medie Business Insider havde han også skrevet i brevet, at han var i han slem situation.

- Hvis jeg ikke gør noget nu, ender jeg i en fængselscelle, står der angiveligt i brevet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip