Belgien eftersøger to farlige mænd fra Paris-massakre

Den belgiske anklagemyndighed oplyser, at politiet leder efter to bevæbnede og farlige personer, der skal have hjulpet en af de hovedmistænkte islamister i angrebet på Paris, som kostede 130 mennesker livet.

Angrebet i Paris fandt sted 13. november.

- Den føderale anklagers kontor og undersøgelsesdommeren ønsker at appellere til offentligheden om at holde øje efter to nye mistænkte, som efterforskerne aktivt leder efter, hedder det i en erklæring.

Salah Abdeslam, som var i Paris under angrebet, var to gange i den ungarske hovedstad Budapest, i september kørende i en udlejningsbil.

9. september blev han kontrolleret på den østrigsk-ungarske grænse. I hans Mercedes var der også to mænd, der brugte falske belgiske identitetskort med navnene Samir Bouzid og Soufiane Kayal.

Anklagemyndigheden siger, at Soufiane Kayals falske identitetskort også blev brugt til at leje et hus i Belgien, som blev gennemsøgt af politiet 26. november.

Det andet falske identitetskort for Samir Bouzid blev brugt fire dage efter massakrerne i Paris til at overføre 750 euro fra et Western Union-kontor i Bruxelles til Hasna Aitboulahcen, som blev dræbt, da politiet angreb jihadisterne i en lejlighed i Paris-bydelen St. Denis 18. november.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip