Belgien fyrer Wilmots som landstræner efter EM-flop

Belgien har fredag eftermiddag fyret fodboldlandstræner Marc Wilmots, efter at de belgiske stjernespillere skuffende røg ud til Wales ved EM.

Det endte med et belgisk nederlag på 1-3 til waliserne i kvartfinalen ved EM-slutrunden i Frankrig.

Og det blev for meget for ledelsen i Det Belgiske Fodboldforbund, KVBV, hvor præsident Francois De Keersmaecker havde forventet et bedre resultat.

- Målsætningen ved EM blev ikke opfyldt. Vi har brug for et nyt momentum, siger Francois De Keersmaecker på et pressemøde ifølge Reuters.

- Truppen burde have været i stand til at skaffe langt bedre resultater ved en stor slutrunde, siger præsidenten, der henviser til belgiernes målsætning om mindst en plads i semifinalen.

Nu leder Belgien efter en ny landstræner med international erfaring til at tage over inden den næste venskabskamp mod Spanien 1. september og den kommende VM-kvalifikation frem mod slutrunden i Rusland i 2018.

Francois De Keersmaecker takkede Wilmots for indsatsen i de seneste fire år. Præsidenten fortalte også, at Wilmots har fået en kompensation, da der var en klausul i kontrakten, hvis han blev fyret som landstræner før tid.

47-årige Wilmots førte også Belgien frem til kvartfinalen ved VM i Brasilien i 2014, og belgierne toppede længe Fifas verdensrangliste i fodbold. Lige nu er holdet nummer to på listen.

Belgien stillede op med store profiler som Chelsea-stjernerne Eden Hazard og Thibaut Courtois samt Manchester Citys Kevin De Bruyne. Men stjernerne fik ikke spillet til at køre ved EM.

Wilmots virkede også til at have vanskeligt ved at finde en ideel startformation under EM, hvor han skiftede meget rundt mellem stjernerne og lod andre sidde meget på bænken.

I 51 landskampe førte Wilmots Belgien til 34 sejre, ni nederlag og otte uafgjorte resultater.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip