Belgien på højeste terrorberedskab til næste mandag

Belgien fortsætter med det højeste terrorberedskab i hovedstaden, Bruxelles, helt frem til næste mandag, hvor situationen vil blive vurderet igen.

Det siger premierminister Charles Michel mandag aften på et pressemøde efter et tre en halv time langt møde i Belgiens nationale sikkerhedsråd.

- Vi står stadig over for den trussel, vi også stod over for i går, siger Charles Michel og takker befolkningen for at udvise både "ro og forståelse".

Bruxelles har været i højeste alarmberedskab - niveau fire - siden natten til lørdag efter konkrete trusler om nært forestående angreb på samme tid flere steder i den belgiske hovedstad i stil med terrorangrebene i Paris forrige weekend.

Lige siden har talstærke og svært bevæbnede politifolk og soldater patruljeret i Bruxelles, hvor politiet samtidig har jagtet flere mistænkte terrorister.

Premierministeren siger, at risikoen for et terrorangreb i Bruxelles er "alvorlig og umiddelbar", men at regeringen forsøger at bringe Belgien "tilbage til det normale så hurtigt som muligt".

Skolerne i Bruxelles, der har været lukket mandag, er også lukket tirsdag, men de genåbner onsdag, siger premierministeren, der lover at garantere sikkerheden på skolerne.

Hovedstadens metro, der har været lukket siden lørdag, vil også begynde at genåbne fra onsdag.

Samtidig oplyser den belgiske anklagemyndighed mandag aften, at den har sigtet en mand, der blev anholdt søndag aften, for medvirken til terrorangrebene i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt.

15 andre, der også blev anholdt søndag aften under en hel stribe politiaktioner i Bruxelles og Charleroi, er derimod blevet løsladt.

Anklageren vil ikke oplyse navnet på den sigtede. Men de belgiske myndigheder har tidligere mandag oplyst, at den 26-årige Salah Abdeslam, der mistænkes for at have deltaget i angrebene i Paris, ikke er blandt de anholdte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip