Belgien sænker sikkerhedsniveauet efter bombeangreb

Skrevet af admin

24/03/2016

Mest læste i dag

Belgien sænker sikkerhedsniveauet fra højeste til næsthøjeste niveau, to dage efter Bruxelles blev ramt af et blodigt terrorangreb, der kostede 31 mennesker livet.

Det meddeler det belgiske krisecenter, som består af centrale ministre og højtstående embedsmænd inden for politi og retsvæsen. Det er dette center, der vurderer terrortruslen.

Sikkerhedsniveauet sænkes fra fire, der er det højeste, til tre, som er det næsthøjeste på skalaen.

- Det betyder, at der ikke er nogen umiddelbar trussel, forklarer indenrigsminister Jan Jambon i et interview med den belgiske tv-kanal RTL.

- Niveau tre betyder, at der er en risiko, en betydelig risiko for, at der er aktioner under forberedelse, men det har ikke karakter af noget umiddelbart, tilføjer ministeren.

Det er endnu ikke klart, hvad ændringen af sikkerhedsniveauet kommer til at betyde i forhold til de ekstra sikkerhedsforanstaltninger, der er indført i den belgiske hovedstad.

Soldater har siden angrebet patruljeret flere steder i Bruxelles, siden i alt tre selvmordsbomber ramte byens internationale lufthavn og en metrostation, der ligger tæt ved EU-institutionerne.

/ritzau/