Belgien sætter Bruxelles i højest mulige terrorberedskab

Belgien hæver terrorberedskabet for hovedstaden Bruxelles til det højest mulige niveau.

Det oplyser de belgiske myndigheder natten til lørdag ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga.

I en meddelelse fra det nationale krisecenter, Ocam, advares der om en "alvorlig og umiddelbar trussel", som kræver "særlige sikkerhedsforanstaltninger og specifikke anbefalinger til offentligheden".

- Efter vores seneste evaluering har centret løftet sin terrorvarsel til niveau fire, der betyder en meget alvorlig trussel, for regionen Bruxelles, hedder det i meddelelsen fra Ocam, der hører under indenrigsministeriet, ifølge nyhedsbureauet AFP.

I den øvrige del af landet fastholdes trusselsniveauet på det næsthøjeste ud af i alt fire trin.

Niveauet blev tirsdag i denne uge løftet til det næsthøjeste trin efter de blodige angreb i Frankrigs hovedstad, Paris, fire dage forinden.

Det skærpede niveau førte blandt andet til aflysning af en venskabskamp i fodbold mellem Belgien og Spanien.

Flere af gerningsmændene bag angrebene i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt, var bosat i Bruxelles.

Den formodede "hjerne" bag angrebet, Abdelhamid Abaaoud, blev torsdag morgen dræbt under en politiaktion i Paris-bydelen Saint-Denis.

Abdelhamid Abaaoud var 28 år og belgisk statsborger med marokkanske rødder. Han voksede op i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

I dagene efter tragedien i Paris var der flere store politiaktioner i Molenbeek - et fattigt og nedslidt område med en stor muslimsk befolkning - i jagten på eventuelle medskyldige samt specifikt den 26-årige Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam, der er fransk statsborger, var bosat i Molenbeek. Han mistænkes for at have deltaget i tre af angrebene i Paris med 39 dødsofre til følge.

Han skulle desuden have lejet flere af de biler, som gerningsmændene benyttede sig af.

Det ligger fast, at hans 31-årige bror, Brahim, deltog i angrebene. Som hovedparten af de mindst otte gerningsmænd dræbte han sig selv ved at udløse en bombevest.

Ud over Salah Abdeslam er der muligvis endnu en gerningsmand på fri fod.

En video bekræfter ifølge fransk politi, at en niende gerningsmand deltog i angrebene og slap væk i live. Han er endnu ikke identificeret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip