Belgien slået for første gang i år af Colombia

15/11/2013

Belgiens fremadstormende landshold fik ikke den bedste start på forberedelserne frem mod VM i Brasilien næste år, da holdet tabte 0-2 til Colombia sent onsdag aften.

Belgierne havde inden kampen ikke tabt i et år, men den serie endte altså takket være mål af Monaco-stjernen Radamel Falcao og af indskiftede Victor Ibarbo.

- Den store forskel i dag var effektiviteten. De scorede to mål på de chancer, de skabte, og vi fik ikke noget ud af vores. Så ved man, at man spiller mod et klassehold, siger midtbanespilleren Steven Defour til tv-stationen VRT.

Og kigger man på det internationale fodboldforbund Fifas rangliste, er der vitterligt tale om to af verdens bedste mandskaber.

Belgierne, der gik ubesejrede igennem deres VM-kvalifikationsgruppe, ligger nummer fem på ranglisten, mens Colombia er nummer fire.

Belgien var handicappet af flere afbud i forsvaret, hvor blandt andet Vincent Kompany og Daniel van Buyten var savnet.

Det lykkedes godt nok at holde Colombia og topangriberen Falcao fra fadet i første halvleg, men kort efter pausen udnyttede topscoreren i fransk fodbold en chance på kanten af offside.

Senere slog Ibarbo til efter et frispark, hvor han kom først på en løs bold.

Belgiens Dries Mertens ramte stolpen i anden halvleg, men tættere på en scoring kom hjemmeholdet ikke.