Belgien slår Frankrig i målorgie i Paris

08/06/2015

Tidligere på ugen kom den seneste verdensrangliste fra det internationale fodboldforbund (Fifa), og her indtog Belgien en imponerende andenplads efter verdensmestrene fra Tyskland.

Søndag aften beviste holdet så, hvorfor det ligger så højt på ranglisten, da Belgien slog de kommende EM-værter fra Frankrig med 4-3 i en testkamp i Paris.

Sejren burde have været større, men et gavmildt belgisk forsvar i slutminutterne tillod et par franske reduceringer og resulterede i et sandt målorgie.

Allerede ved pausen var Belgien foran med 2-0 på to scoringer af Manchester United-spilleren Marouane Fellaini, og selvom Frankrig spillemæssigt var med i kampen, havde belgierne bare mere at byde ind med offensivt.

Og fem minutter efter pausen begyndte det at ligne en ydmygelse af de stolte franskmænd. Romas Radja Nainggolan bankede bolden ind fra 25 meter, og så var kampen afgjort.

Tre minutter senere fik hjemmeholdet en smule oprejsning med en straffesparkscoring fra Mathieu Valbuena, men minuttet efter begik Laurent Koscielny straffe i den anden ende.

På det var Chelsea-stjernen Eden Hazard lige så kølig som Valbuena, og så var franskmændene igen nede med tre.

Det kunne let være blevet til 5-1 ikke lang tid efter, men Romelu Lukakus forsøg prellede af på overliggeren.

Kort før tid fik Frankrig pyntet på resultatet, da indskiftede Nabil Fekir fik reduceret til 2-4, og minuttet efter fik også Dimitri Payet lov til at reducerede yderligere.

Trods den sløje afslutning på kampen Belgien fik alligevel tanket stor selvtillid til de næste EM-kvalifikationskampe.