Belgier med tilknytning til Paris-angreb anholdt i Marokko

Skrevet af admin

18/01/2016

Mest læste i dag

En belgisk statsborger med "direkte forbindelse" til de gerningsmænd, der udførte angrebene i Paris 13. november, er blevet anholdt i Marokko.

Det oplyser Marokkos indenrigsministerium mandag ifølge Reuters og AFP.

I en erklæring oplyser ministeriet, at belgieren har marokkanske rødder, og at han har kæmpet for al-Nusra-fronten i Syrien, før han tilsluttede sig Islamisk Stat (IS).

Samtidig oplyses det, at manden i sin tid rejste til Syrien med en af de selvmordsbombere, der sprængte sig selv i luften tæt på Frankrigs nationale stadion, Stade de France, i Paris 13. november.

Under sit ophold i Syrien modtog belgieren militær træning og kom i kontakt med flere kommandører fra Islamisk Stat, herunder "hjernen bag terrorangrebet i den franske hovedstad", skriver det marokkanske indenrigsministerium ifølge AFP.

Ifølge den belgiske statsanklager hedder manden Gelel Attar, og flere marokkanske medier rapporterer ifølge AFP, at han blev anholdt i sin mors hjem.

Myndighederne oplyser, at han blev anholdt i havnebyen Al Muhammadiyah nær Marokkos største by, Casablanca, fredag.

Han er angiveligt rejst ind i Marokko via Holland efter at være rejst fra Syrien gennem Tyrkiet, Tyskland og Belgien.

Han er den 11. person, som er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for attentatet, hvor der blev begået angreb flere steder på samme tid.

Den 26-årige franskmand Salah Abdeslam mistænkes for at have spillet en nøglerolle i angrebene, der slog 130 mennesker ihjel. Han har været på flugt siden 13. november.

/ritzau/