Belgier slår Sagan i spurten og vinder 13. etape

Hovedregningen var lige ved at gå helt galt for feltet på 13. etape i Tour de France, men til sidst endte det alligevel med et sprintopgør.

Her vandt Greg Van Avermaet (BMC) knebent over Peter Sagan (Saxo-Tinkoff), som dog udbygger sin føring i kampen om den grønne pointtrøje.

Det var Avamaets første etapesejr i Tour de France. Han har tidligere vundet en etape i Vuelta a Espana.

Jan Bakelants (Ag2r) kom i mål som nummer tre på etapen tre sekunder senere end de to duellanter.

Herefter fulgte klassementsfavoritterne forrest i feltet. Der blev derfor ikke rykket på noget i det samlede klassement, hvilket der dog heller ikke var lagt op til den på etapen, der talte tre mindre stigninger.

Allerede fra start på den 198,5 kilometer lange etape fra Muret til Rodez kørte seks ryttere i udbrud, og undervejs nåede de op på flere minutters forspring, før feltet fandt lommeregneren frem og satte tempo.

Med i udbruddet var blandt andet Lars Baks holdkammerat Thomas de Gendt, som sammen med Wilco Kelderman (Lotto-NL Jumbo) og Cyril Gautier (Europcar) holdt stand ind til det sidste, før de blev hentet af et hurtigt felt.

Danske Lars Bak havde på forhånd annonceret, at han selv var klar til at gå i udbrud på etapen, men Lotto Soudal-rytteren kom ikke af sted med sin holdkammerat.

Undervejs på etapen styrtede Jean-Christophe Péraud (Ag2r) i et solouheld. Franskmanden, der sidste år blev samlet nummer to i Touren, kæmpede sig blødende op på cyklen igen og fortsatte videre på etapen, hvor han fik bragt sig tilbage i feltet.

/ritzau/

Dagens Gossip