Belgiere går på gaden i protest mod terrorangreb

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Med bannere, belgiske flag og blomster er flere tusinde mennesker gået på gaden i Bruxelles søndag eftermiddag for at demonstrere mod terror og had.

Budskabet er fred, tolerance og solidaritet som svar på det terrorangreb, der ramte den belgiske hovedstad 22. marts i år.

- Skrid, Daesh, Belgien er ikke for dig, står der på løbesedler og bannere med henvisning til terrorgruppen, også kendt som Islamisk Stat, som har taget skylden for angrebet.

Forrest i optoget går en gruppe pårørende til nogle af de 32 ofre for selvmordsbomberne, der ramte Bruxelles’ Zaventem-lufthavn og metrostationen Maelbeek.

Ved demonstrationen, der går mod centrum af byen, er også repræsentanter for ansatte i Bruxelles’ offentlige transport samt medarbejdere fra lufthavnen. Derudover er der politikere samt overhoveder fra Bruxelles’ forskellige religiøse samfund til stede.

- Jeg er kommet, fordi jeg gerne vil have et sikkert samfund for alle, hvid som sort, gammel som ung. Der er for meget racisme og intolerance.

- Jeg har en datter på to år, og jeg vil gerne sørge for en god fremtid for hende, siger 40-årige Davy, der er kommet fra byen Leuven for at deltage i demonstrationen.

Indtil videre er der ifølge politiet lidt over 3000 mennesker med i optoget, og altså noget færre end de 15.000, der i forvejen var spået.

En anden gren af demonstrationen starter i bydelen Molenbeek, berygtet for at være gemmested for nogle af terroristerne bag angrebene, og slutter sig til i centrum.

- Jeg er her for at vise modstand mod terror. Det er vigtigt, at der er plads til alle og vigtigt at sende et budskab til politikerne om at bruge penge på integration for alle, der kommer her, siger en anden deltager, 61-årige Marie-Louise.

/ritzau/