Belgisk kutter med vand i skroget er snart i land

Skrevet af admin

04/05/2015

Mest læste i dag

Besætningen på en belgisk fiskekutter, der søndag aften begyndte at tage vand ind langt ude i Nordsøen, kan snart se frem til at få fast grund under fødderne igen, og det bliver efter alt at dømme ikke nødvendigt at evakuere den.

I nattens løb er situationen stabiliseret, og kutteren er ved egen kraft kommet tættere på kysten.

Hjemmeværnskutteren "Lyø" blev sammen med andre fartøjer sendt ud for at assistere kutteren og er nu nået frem.

- Besætningen på "Lyø" er i kontakt med belgierne og holder sig ved siden af fiskekutteren, så vi er sikre på, at der ikke sker noget drastisk, siger vagtholdslederen hos forsvarets søredningstjeneste, JRCC, mandag morgen til Ritzau.

Kutteren "Flamingo" begyndte at tage vand ind, da den befandt sig cirka 170 sømil (godt 300 kilometer) vestnordvest for Esbjerg.

Forsvarets søredningstjeneste sendte en helikopter i luften og medbragte fire pumper til fartøjet.

- Besætningen har pumpet en del vand ud og ændret på ballasttankene. Kutteren bevæger sig dog ikke sig ret hurtigt. En styreboks er kortsluttet, og det gør det svært at manøvrere. Men hovedmotoren virker, og lige nu er kutteren cirka 113 sømil fra havnen i Esbjerg, siger vagtholdslederen klokken 06.15.

Ejeren af "Flamingo" har bestilt en slæbebåd til at bugsere kutteren i havn.

- Men om de vælger at trække den ind til Esbjerg eller til kutterens hjemhavn i Belgien, ved vi ikke, siger vagtholdslederen.

/ritzau/