Belgisk politi anholder fem under Paris-efterforskning

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Belgisk politi har mandag aften løsladt fem personer - deriblandt to brødre - efter at de blev anholdt under en række razziaer i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris i sidste måned.

Politiet foretog anholdelserne af de to brødre og en tredje person under en operation i det centrale Bruxelles, mens to andre er anholdt i en forstad, hed det i en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden.

Efter "grundig afhøring" er de fem blevet løsladt, lyder det i en erklæring.

Salah Abdeslam, der mistænkes for at være indblandet i sidste måneds angreb i Paris, slap forbi hele tre politikontroller, da han flygtede til Belgien i timerne efter angrebene.

Det har kilder tæt på den belgiske efterforskning oplyst til nyhedsbureauet AFP. Kilden bekræfter også de samme oplysninger fra den franske avis Le Parisien.

Abdeslam, der stadig er på fri fod, blev ifølge kilden første gang stoppet af fransk politi, da han var i selskab med Hamza Attou og Mohammed Amri, der kørte Abdeslam til Belgien.

De tre mænd blev stoppet af politiet og spurgt, om de havde "indtaget noget".

Amri og Attou svarede "ja" og fortalte, at de havde røget hash, mens Abdeslam forholdt sig stille på bagsædet.

"Det var ikke godt, men det er ikke vores prioritet i dag", skulle politimanden have svaret ifølge AFP's kilde, der også oplyser, at de tre mistænkte ikke blev bedt om at vise deres papirer ved den første kontrol.

Det gjorde de til gengæld ved de to næste politikontroller. Og ved tredje stop opgav Abdeslam sågar sin adresse i den belgiske forstad Molenbeek.

Alligevel førte det ikke til anholdelser, og Salah Abdeslam forsvandt for næsen af myndighederne.

Efter de løsladelser er otte mænd anholdt i Belgien, hvor angrebene på Paris formentlig er blevet planlagt. En mand sidder fængslet i Tyrkiet.

Men 26-årige Salah Abdeslam er stadig på flugt. Han mistænkes for at have spillet en nøglerolle i angrebene, der slog 130 mennesker ihjel.

/ritzau/AFP