Belgisk politi har anholdt seks for plan om nytårsangreb

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

Politiet i Bruxelles har torsdag anholdt seks personer, som sættes i forbindelse med et planlagt angreb i Bruxelles i forbindelse med nytåret, oplyser statsanklagemyndigheden.

Anholdelserne er foretaget, mens myndighederne i mange byer verden over øger sikkerhedsforanstaltninger og overvågning forud for fejringen af nytåret på grund af trusler om terrorangreb.

Anholdelserne i Bruxelles er foretaget i flere bydele - blandt andet i Molenbeek, som blev anvendt som base af de mænd, som planlagde angrebene i Paris den 13. november.

Belgisk politi pågreb torsdag desuden endnu en person i forbindelse med efterforskningen af Paris-angrebene, oplyser anklagemyndigheden i Bruxelles til Reuters. Den pågældende, som er 22 år, er den 10. person, som er anholdt i sagen. Han er sigtet for drab og for at være medlem af en terrororganisation.

Tidligere på ugen anholdt det belgiske politi to personer - den 30-årige Said S og den 27-årige Mohammed K, som er blevet sigtet for at true med at udføre et terrorangreb.

Det mulige angreb nytårsaften har ifølge det belgiske politi ikke nogen forbindelse til det netværk, som stod bag angrebene i Paris.

Borgmesteren i Bruxelles har afblæst den planlagte nytårsfestivitas, da det ifølge myndighedernes skøn er for risikabelt. Beslutningen er taget på baggrund af en frisk trusselsvurdering for hovedstaden.

- Desværre er vi blevet tvunget til at aflyse fyrværkeriet og alt, hvad der var planlagt for nytårsaften, som ville have trukket mange mennesker til byens centrum. Det sker efter en trusselsvurdering, siger borgmester Yvan Mayeur til RTBF.

Arrangementet med fyrværkeri var planlagt i byens centrum.

Yvan Mayeur mødtes onsdag aften med Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon, og beslutningen blev taget på det møde.

- Denne beslutning er den rette på grundlag af de tilgængelige informationer, siger den belgiske premierminister, Charles Michel, ifølge avisen Le Soir.

/ritzau/AFP