Belgisk premierminister samler sikkerhedsråd efter angreb

Skrevet af admin

16/03/2016

Mest læste i dag

Belgiens premierminister, Charles Michel, siger, at Belgiens nationale sikkerhedsråd onsdag vil holde ekstraordinært møde om angrebene i Bruxelles tirsdag.

Imens fortsætter aktionen for at fange de formodede attentatmænd.

- Det hele udspillede sig under en rutinemæssig eftersøgning, indtil sikkerhedsstyrkerne blev beskudt. Det blev efterfulgt af den politiaktion, som stadig fortsætter, siger Michel ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Michel beskriver desuden episoderne som "tilknyttet til angrebene i Paris."

Fire politifolk blev såret af skud i Bruxelles tirsdag eftermiddag, da de var ved at foretage en razzia i et hus i forbindelse med efterforskningen af de islamistiske angreb i Paris i november.

Politiet dræbte en af de formodede gerningsmænd efter en omfattende menneskejagt i byen. Han blev ramt af skud, efter at en helikopter havde lokaliseret ham.

Den mand, som politiet dræbte under aktionen, bar en kalasjnikov-riffel, siger den belgiske anklagemyndighed i en pressemeddelelse ifølge dpa.

- I løbet af en operation tirsdag har en eller flere personer åbnet ild mod politiet, da de kom igennem en dør i kvarteret. En mistænkt bevæbnet med en kalasjnikov-riffel blev dræbt. Politiet er bekendt med hans identitet, står der i meddelelsen.

To af de fire politimænd, der blev såret af skud ved en politiaktion i Bruxelles tirsdag, er blevet udskrevet fra hospitalet.

Det siger indenrigsminister Jan Jambon ifølge dpa.

/ritzau/