Belgisk tv: Abdeslam havde planer om langt større angreb

Skrevet af admin

24/03/2016

Dagens topnyheder

Den terrorsigtede Salah Abdeslam havde sammen med andre planer om et langt større angreb i Bruxelles end det, der blev gennemført tirsdag.

Det erfarer den belgiske tv-station VRT, som dog ikke har navngivne kilder på deres oplysninger.

Ifølge tv-stationen mener politiets efterforskere, at Abdeslam og hans medsammensvornes plan var at gennemføre et angreb i stil med terroranslaget i Paris den 13. november.

- Terroristerne planlagde samme scenarie som i Paris, men det slog delvist fejl, skriver tv-stationen i en nyhed på sin hjemmeside.

Gruppens medlemmer havde angiveligt planer om at angribe mål i Bruxelles med automatvåben og slutte af med at sprænge sig selv i luften, rapporterer VRT.

Ved angrebet i Paris 13. november sprængte et par selvmordsbombere sig selv i luften ved det franske nationalstadium, Stade de France, mens andre trængte ind på blandt andet spillestedet Bataclan og skød omkring sig, inden de sprængte sig selv i luften.

130 blev dræbt ved angrebet i Paris, herunder 89 på Bataclan. Abdeslam er hovedmistænkt i terrorsagen fra Paris.

Ifølge VRT var også Amine Choukri og algerieren Mohamed Belkaid involveret i planerne for angrebet i Bruxelles, men det er ikke klart, præcis hvor tv-stationen har sine oplysninger fra.

Amine Choukri blev anholdt sammen med Abdeslam. Begge er sigtet for terrordrab.

Mohamed Belkaid blev dræbt af en af politiets snigskytter under en anholdelsesaktion i sidste uge. Det skete, da han forsøgte at skyde mod en politibil.

/ritzau/